Intake en werkwijze

U kunt contact met mij opnemen via de mail, telefoon of het contactformulier (zie contact). Na een eerste telefoongesprek (kosteloos) zal ik een afspraak met u maken voor een intake bij u thuis of bij mij in de praktijk (afhankelijk van waar uw voorkeur naar uitgaat).

Ik zal een vragenlijst met u doornemen en u daarnaast wijzen op de verantwoordelijkheden die ik heb als beroeps geregistreerd werker. Samen met de ouders en/of het kind wordt er gekeken naar de hulpvragen die er zijn en wordt er een zorgplan gemaakt.

De hulp die ik bied vindt vaak plaats in de thuissituatie of tijdens het ondernemen van een activiteit, op die momenten waarop de hulp het hardst nodig is. Het kan dus zijn dat ik aanwezig ben wanneer u met de kinderen eet, ze uit school haalt, naar bed brengt, met elkaar een spelletje doet. Gesprekken vinden over het algemeen overdag plaats, maar het kan ook zijn dat uw kind naar de middelbare school gaat, werk heeft of dat uw partner ook graag bij het gesprek aanwezig wil zijn. In dat geval is het mogelijk de gesprekken 's avonds te plannen.

Indien nodig kunnen er gesprekken plaatsvinden met uw huisarts, de leerkracht of zorgcoördinator van school, de kinderarts en eventueel andere hulpverleners die binnen het gezin werkzaam zijn. Vooral dat laatste vind ik erg belangrijk. Hiermee voorkom je dat alle hulpverleners op zgn. "eilandjes" werken (niet van elkaars werk en werkwijze op de hoogte zijn).

De hulp die ik bied is doelgericht. Er vinden dan ook regelmatig evaluaties plaats. Wanneer blijkt dat een doel bereikt is of juist te hoog gegrepen dan zal deze in overleg met de ouders, het kind aangepast worden.

Ik vind het belangrijk om transparant te zijn in mijn werk. Ik zal alleen contact met anderen opnemen na overleg en met toestemming van u. Werkverslagen die ik schrijf kunt u na overleg ten alle tijden inzien. Het zorgplan zal naar u worden toegestuurd.

Ik werk ambulant d.w.z. in de thuissituatie, maar het kan ook zijn dat er in overleg met de ouders of het kind (tijdelijk) voor wordt gekozen de gesprekken plaats te laten vinden in mijn praktijk of tijdens het ondernemen van een activiteit.